Неділя, 19.05.2024, 00:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Бібліотека Боярського академічного ліцею "Престиж"

Головна » 2013 » Лютий » 6 » Героїчне минуле об’єднало молодь
11:54
Героїчне минуле об’єднало молодь
1 лютого 2013 року на базі шкільної бібліотеки Боярської загальноосвітньої школи №5 відбувся телеміст із Недержавним Освітнім закладом середньої професійної освіти (НОЗ СПО) «Краснодарським кооперативним технікумом крайового споживчого союзу» м. Білореченська (Росія), який був присвячений 70-річчю Сталінградської битви.
Учні 9-11 класів обговорювали такі літературні твори як роман В. Гроссмана «Життя і доля», повість В. Некрасова «В окопах Сталінграда» та «Спогади маршала Жукова».

За часів існування Радянського Союзу ці літературні твори, на жаль, були заборонені через свою надмірну правдивість у змалюванні жахів війни та відверту критику існуючого політичного режиму.
Дивом врятовані твори через багато років нарешті стали доступними для широкого кола читачів. Надзвичайно цікаво учням було ознайомитись зі змістом цих книг, подискутувати на тему: «Чи можна було уникнути Великої Вітчизняної війни та яку роль у великій перемозі відігравав патріотизм простих солдат». Безперечно, ця велика героїчна перемога – заслуга кожної людини, що потом і кров 'ю відстояла честь й право на мирне життя для своєї країни та нащадків. Зараз важко навіть уявити саму можливість воєнних дій, але у дискусії усі дійшли висновку, що кожен із них заради рідної країни без сумнівів воював би, пам’ятаючи про подвиги своїх дідів.

У суперечках та роздумах,
учні прийшли до спільної думки, що  повинні зберегти мир на планеті, адже наше майбутнє залежить тільки від нас, доля світу в руках молоді. Надзвичайно приємно, що велика увага приділялася саме проблемам патріотичного виховання молоді, акцент поступово змістився з обговорення безпосередніх бойових дій на моральні та духовні враження учнів від прочитаних творів, їх ставлення до Великої Вітчизняної війни. Важливо усвідомлювати абсурдність війни та ставити понад усе цінність людського життя.

Ініціатором та організатором проведення телемосту виступила завідувач бібліотекою Хлинова Наталія Феліксівна. На захід були запрошені викладач світової літератури Боярської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 Сова Геннадій Іванович, методист районного методичного центру відділу освіти Києво-
Святошинського району Пучкова Наталія Володимирівна, які теж висловили свою думку. Дискутували зі студентами НОЗ СПО «Краснодарський кооперативний технікум крайового споживчого союзу учень 9-В класу Потаржанський Андрій, учениця 10-Б класу Катренко Аліна та учениця 11-А класу Левковська Дар 'я.
Щиро вдячні директорові Боярської загальноосвітньої школи №5 Кривенко Валентині Володимирівні за сприяння у проведенні заходу та надання технічної підтримки. 

Особливу подяку висловлюємо заступникові директора з навчально-виховної роботи Краснодарського кооперативного технікуму крайового споживчого союзу Бойченко Ользі Миколаївні за організацію та проведення телемосту з російської сторони.

Ми впевнені, що цей телеміст – тільки початок нашої подальшої співпраці. Адже учнів, здавалося би, зовсім різних країн та навчальних закладів, єднає не тільки вік, а й наше спільне героїчне минуле, яким ми можемо пишатися.
Дар'я Левковська -
учениця 11-А класу

 

 


Переглядів: 546 | Додав: Наталла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Вхід на сайт
Матеріали конкурсу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 23
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0