Неділя, 19.05.2024, 00:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Бібліотека Боярського академічного ліцею "Престиж"

Головна » 2013 » Березень » 23 » Конкурс "Найкраща бібліотека" Києво-Святошинського району у 2012/13 н.р.
16:28
Конкурс "Найкраща бібліотека" Києво-Святошинського району у 2012/13 н.р.


21 березня 2013 року у Всесвітній день поезії в актовій залі Боярської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 відбувся конкурс професійної майстерності «Найкраща шкільна бібліотека Києво-Святошинського району» з метою підтримки та вдосконалення діяльності бібліотек, підвищення престижу бібліотечної професії у суспільстві, оптимізації інноваційної діяльності шкільних книгозбірень в умовах інформатизації національної системи освіти.

Традиційно просвітницькі заходи в нашому районі проводяться за підтримки фракції партії регіонів Києво-Святошинської районної ради та її очільника Костини Віктора Анатолійовича.

Конкурс на кращу шкільну бібліотеку в нашому районі проводився вперше й тому звичайно всі хвилювалися. Та будь-яке свято – це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань.

Бібліотекарів прийшов привітати голова ради Києво-Святошинської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України – Литвин Іван Васильович. Теплі щирі слова гостя, доброзичливий настрій, побажання успіху й оптимізму створили святкову атмосферу.

Підготовка до Конкурсу сприяла стимулюванню творчої активності, підвищенню професійної майстерності бібліотечних працівників, вдосконаленню традиційних форм проведення культурно – просвітницьких заходів і пошуку та використанню кращих інновацій, присвячених книгам і бібліотеці.

Готуючись до Конкурсу, шкільні бібліотекарі готували мультимедійні презентації своїх бібліотек, представляли матеріали з описом досвіду роботи, створювали веб-сторінку або сайт шкільної бібліотеки.

Організаційний комітет конкурсу ретельно вивчив усі представлені матеріали, а також урахував: матеріально-технічний стан шкільних бібліотек, естетичне оформлення, стан ведення облікової документації, наявність каталогів, картотек, комп’ютеризацію, підключення до мережі Інтернет, наявність і наповнення веб-сторінки або сайту шкільної книгозбірні.

Компетентне журі представляли методисти управління освіти, молоді та спорту Києво-Святошинського району – Пучкова Наталія Володимирівна, Ванькевич Наталія Анатоліївна, Джижуленко Людмила Григорівна та представники освітянського журналу «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» ­- головний редактор Поперечна Лідія Андріївна та редактор Здановська Валентина Петрівна.

Конкурсанти, а це представниці 12 шкільних бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів району змагалися у чотирьох конкурсах:

  • мультимедійна презентація власного досвіду «Моя бібліотека»;
  • майстер – клас «Реклама дитячої книги улюбленого письменника»;
  • творча майстерня «Я – бібліотекар – бібліограф»;
  • літературний ерудит «Знайди автора».

В усіх конкурсах завідувачі шкільних книгозбірень продемонстрували ерудицію, знання, майстерність і професіоналізм. А учасниці, які набрали найбільшу кількість балів отримали грамоти, дипломи, квіти та грошові винагороди.

Під час підраунку балів членами журі, учасниці та гості мали можливість відпочити та послухати музичні виступи талановитих учнів Боярської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5: Косогової Юлії, Сергєєва Дениса, Хамзіної Кароліни, Левковської Дар’ї, Прокопенко Надії. Також в гості на конкурс, що співпав із Всесвітнім днем поезії, завітала поетеса, бард-виконавиця власних пісень, кореспондент газети «Боярка-інфо» - Володай Тетяна. Присутні насолоджувалися віршами та піснями, які Тетяна Володимирівна виконувала під гітару.

Слова подяки хочеться висловити ведучій конкурсу, вчителеві географії Боярської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 - Петруньок Надії Дмитрівні. Своєю тендітністю, ніжністю та прекрасною дикцією вона вразила всіх присутніх.

Непомітну для оточуючих, але дуже важливу технічну роботу взяли на себе учні 11-А класу Йовенко Олексій і Красноухов Анатолій, за що їм окрема подяка.

Тож переможцями районного конкурсу «Найкраща шкільна бібліотека» стали:

  • у номінації «бібліотеки загальноосвітніх навчальних закладів нового типу:

І місце - Гродзовська Людмила Миколаївна (Хотівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів- гімназія»;

ІІ місце - Жицька Тамара Григорівна(БоярськийНВК «Гімназія – ЗОШ І ступеня);

ІІІ місце - Серой Валентина Василівна (Софіївсько-Борщагівський НВК «СЗОШ І-ІІІ ступенів – ЗОШ І-ІІІ ступенів»)

  • у номінації «бібліотеки міських загальноосвітніх навчальних закладів:

І місце - Хлинова Наталія Феліксівна (Боярська ЗОШ І-ІІІ ст. №5 );

ІІ місце - Липчак Олена Володимирівна (Боярська ЗОШ І-ІІІ ст. №1);

ІІІ місце - Григорчук Ольга Іванівна (Вишнівська ЗОШ І-ІІІ ст.№2) та Поправко Галина Михайлівна (Вишнівська ЗОШ І-ІІІ ст.№3).

  • у номінації «бібліотеки сільських загальноосвітніх навчальних закладів:

І місце - Чернова Валентина Василівна (Білогородська ЗОШ І-ІІІ ст. №1)

ІІ місце - Янкова Тетяна Миколаївна (Білогородська ЗОШ І-ІІІ ст. №2) та Кравченко Надія Олексіївна (Ходосівська ЗОШ І-ІІІ ст);

ІІІ місце - Артюх Любов Іванівна (Шпитьківська ЗОШ І-ІІІ ст).

  • Лауреатом конкурсу визнано Сердюк Ніну Миколаївну (Дмитрівська ЗОШ І-ІІІ ст).

Хочеться висловити слова подяки начальнику управління молоді та спорту Івашку Миколі Миколайовичу, завідувачу методичного центру Швидкій Ларисі Семенівні, вчителям та директорові Боярської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 Кривенко Валентині Володимирівні за матеріальну та технічну підтримку в проведенні конкурсу; голові ради Києво-Святошинської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України – Литвину Івану Васильовичу та голові фракції партії регіонів Києво-Святошинської районної ради Костині Віктору Анатолійовичу за фінансову допомогу, що всіляко допомагають та опікуються культурою, освітою рідного краю, сприяють проведенню просвітницьких акцій.

Заходи, що проходили в рамках конкурсу, дозволили повною мірою продемонструвати усе найкраще, що напрацьовано у шкільних бібліотеках, і безумовно будуть сприяти підвищенню соціального статусу та престижу представників бібліотечної професії.

Переглядів: 1286 | Додав: Наталла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Вхід на сайт
Матеріали конкурсу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 23
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0